Friday, April 1, 2011

Pejabat KU

hello...huhu

arini tiba-tiba rasa nk cite sal tempat LI ak..urm cam2 terjadi sepanjang ak berada cni..sedih, suke-suki,urm pe ag eak..semua la..huhu..sebelum itu,ak nk kenal kan pada korang sapa yang rapat dgn ak kat tempat ak LI..
First nie..musti korang kenal n banyak taw sal dy nie..tp xkira ak nk cter gak..hihi ala ni 1 serba boleh..coz 1 sekolah, 1 kolej , 1 LI, 1 team n all la..huhu always with me..huhu ni teman ak..ala paling popular kat cni..semua staff kat cni akn cari dy..tuk diberi tugas..huhu..orang paling dy kat cni " AH ALA " 2 nama baru dy..hihi


ah yang nie lak..kawan ak kat pejabat..kami ni pantang nampak muka,nk gaduh je..kadang geram sgt dgn dy nie..dy ni sokmo dengki ak..tp bila dy senyap je..ak lak rindu nk gaduh dgn dy n ak xsuke dy senyap...haha dy ni lawak org ye..dy ni selalu tnya cm mana nk jdi romantik..haha ak n ala lak selalu bagi info salah kat dy..haha bukan nk kenakan dy tp kite org bgtaw pe yg kiteorg nk pada seorng boy untk ambk ati gurl..2 je..hihi k la stop kat cni dulu..t law ak citer bnyk2 x syok lak..haha


yg ni lak,pasangan kekasih yang selalu kuar dgn kami n rapat dgn kami..law pe2 je musti gosip sama2..haha itu la kami..en.roshdi lak suke sgt kacau ala..law sehari xkacau ala musti dy bosan..haha k.dila lak hpy je..smile sokmo..huhu

p/s : t ak smbng ak kisah tempat ak eak..hihi

Wednesday, March 30, 2011

“Betul juga kata orang tua-tua, sekali terluka sampai bila-bila kan terasa pedihnya”

Maaf pun sudah, terima pun sudah, melupainya pun sudah tetapi kembali juga rasa kecewa, frustrated dan kesedihan yang mendalam akan kisah lalu.

urmm..dulu ak pernah wat orng yang ak sayang terluka..n now dy masih igt ag..memng la susah nak lupakan..tp pedih law selalu igt..urm law buang otak pun lum tentu lupa..ak sayang sgt kat dy,ak xnk dy sedih-sedih..ak pun dah mengaku kesalahan ak n ak pun xnk ulangi ag kesalahan tu..semua 2 silap ak..ak minta maaf sangat2..selagi dy igt kisah dulu,selagi tu ak takut..takut kehilangan n kesedihan..biarlah yang lepas 2,dijadikan pengajaran bagi ak..

p/s : ku mohon maaf dari hujung rambut hingga ujung kaki
: sayang sangat kamu

Friday, March 25, 2011

ORang yang aku saya...

first, musti la ak sayang family ak dulu..syg korg semua..termasuk yg xad kat gambar along n angah..bukan pe dyowg xsuke ambk gambar la..huhu.. mak n ayah..uder sayang kamu sgt2...thank 4ever..muaahh

ni jugak my family ..time susah n senang ada dengan ak..selalu gak gaduh..tp 2 adat la adik-beradik memng suke gaduh, gaduh 2 manja2 sebenarnya..haha kakak uder minta maaf taw selalu wat kakak sedih..sorry sangat..kakak..uder SAYANG KAMU SANGAT2 kakak..MUUAAH

ah nie lak member ak dari kecik sampai la ak besor ( yang cun nie..hahaha gurau je) nama glamour dy ALA..huhu dy always sama ak time susah n senang..kadng2 ak yg lupa diri..tp dy still nmpk cool je..tp dlm ati dy musti dy sedih..sorry my bestfriend ku..tp dengan ikhlas n jujur ak mahu bagitaw dy..yang ak CAYANG DY SANGAT2..malu nk cakap depan dye.huhu..

this my rumate dari sem 1 hingga sem hayat ak kat kptm 2..rumate ak ni best giler..ak dgn dy sokmo gak kongsi masalah..ag time malam 9 sebelom nk lelapkan mata) musti ak dgn dy meeting jap..topic paling hangat adalh tuttt.. haha biarlah kami berdua je taw..rumate ak ni garang taw tp dlm masa yg sama dy ni baik..xpernah berkira dgn ak sepanjang kami bersama..ops lupa lak nk kenalkan dy..name manja dy FARA..huhu bukan FARA FAFAU TAW..t salah phm susah lak ak ni..t semua mintak no.phne FAFAU kat ak..t glamour ak..haha..n ak pn bnyk wat silap dgn dy..sorry fara..ak minta maaf satu badan taw..haha B i cAYANG U taw..VERY2 MUCH...HUHU

ni nama anje dy KECIK..ops sorry ye..dy ni x kecik pn..cuma kurang rendah,bkn pe takut t korang salah phm lak,yela tgk pic atas ni x pn kecik,nmpak beso je..haha..tp dapat nama glamour kecik..pe2 pn tinggi dy sama je dgn ak..haha..kecik ni baik org ye..ak pn xley jadi cm dy..dy ni law pe pun org wat jahat dgn dy..dy xpernah nk musnuh dgn org 2..even org 2 wat cm2 pun dy still cool n maafkan kesilapan org 2..hebat kan kecik nie..MEMANG3.. tu ayat paling dy suke sebut..haha cik,ak pn nk mintak maaf taw..ak selalu wat ko terasa ( law pun ko ni ati batu..tp ko musti kan ad rasa geram n cyg kat ak kan..haha) kecik AK cayang kamu ..

yang ni rumate pada kecik, nama dy ainul ( ainul tu mean mata,,haha rasa ye la )..wow dy ni sayang sangat dengan kecik.adat la bila org yg kita syg 2 kena wat org,musti kite yg lebih2..2 la nama ye kite terlalu sygkan dy..tp kite xmampu nk ucapkan ye..huhu btol x murni..hihi..murni ak pn nk mintak maaf kat ko law ad wat silap taw..cyang ko gat2..

ni last sekali..bukan pe..dy ni sorg je laki dlm geng nie..kami always jalan2 sama2..wow sapa nk cya duk dlm keta KELISACIPOT 6 orang sekali gus..haha unik kan kami..best ye saat dalam keta dgn semua mulut nk bising..semua topic la nk cter..kadang2 mengurat orang pun ada..haha..best sgt..kami cayang kamu daus..


si gadis cute nie lak..ak baru kenal masa sem 5..dy ni rapat dengan kakak ak..so secara automatic ak pn rapat la..n kami kadang2 ad sama persamaan tp xla bnyk..dy ni time ak ad masalah or nk tnya pendapat musti ak tnya dy..hihi kira ye dy nie..cikgu kaunseling ak la..ops lupa nk kenalkan dy..nama dy ain..ain nie suka org kata dy POYO bukan pe POYO bagi dy ADALAH cantik..so law nk puji dy cakap je dy poyo..cnfrm dy suka..hihi..rindu la nk borak dgn dy..ain k.nisa cayang kamu..huhu..ak xpernah ambk gambar dgn ain..so terpaksa la letak gambar dy seorng..hihi baru nk glamour sama2..tp x ley lak..haha


p/s : ramai ag org yg ak sayang..tp yg lain 2 ak xad gambar dyowg..so kepada mbr2 ak..ak cyg korang semua..

Tuesday, February 15, 2011

rindu???

rindu..bila rindu datang kembali..ku teringat detik bersama,kenangan antara kite..senyuman yg menampakkan lesung pipitnye,kasih sayang yg diberikan dan paling terharu sanggup jaga ak masa ak sakit. Perkara yang xley ak lupakn,pada mlm jumaat ak demam panas,n kebetulan kat blok ad wat mkn2 ckit..sedih sgt xdpt nak join..owg 2 telah menjaga dgn penuh kasih syg dan sanggup tukar kaen kat dahi ku bila kain 2 kering..ak taw musti xcukup tido org 2..urm n paling best owg 2 guna air dari ais batu..sejuk sgt masa letak kat dahi n bdn ku..owg 2 sentiasa ad di sisi ku tiap mlm..bnyak kenangan dgn ye..makan sama2..semua la..nak sangat benda 2 datang kembali..owg 2 selalu buat ak hppy..ak pn syg sgt kat org 2..bila dah jauh cmni bertambah sedih ati nie..harap sgt dpt jumpa rini2..hehe..kadang2 bila owg 2 jumpa geng ganu dy musti la nk menangkan negeri ganu dy..ak selalu la kalah..bkn pe saja nk bg owg 2 menang..bila owg 2 menang..senyum lebar sampai ke telinga..haha terbek la owg 2...owg 2 bila marah,ak sendiri pn takut,owg 2 marah x cm org len marh..dy mrh cm nk bunuh owg pn ad..haha..tp jiwa owg 2 jiwang gak kadang2..owg 2 suka layan lagu cm owg br pas putus cinta..haha pe2 je..tp 2 yg unique ye owg 2..owg 2 suke sgt keta kelisa,rini2 la tgk keta kelisa dlm internet..ak harp owg 2 dpt beli sebiji keta kelisa yg di idam2 kan selama ni..banyak ag nk ctr sal owg 2..tp t takut terkejut lak owg 2 bila tgk..haha

owg 2 yg dimaksudkan adalah my sister..

nama dy 'AESHAH MOHD ALI @ UMAR..

Friday, February 4, 2011

HAyati kisah nie..
ni coretan oleh seorang yg bijak..

Di suatu pulau kecil ada seorang gadis bernama CINTA dan teman-temannya namanya kecantikan, kesedihan, kegembiraan, kekayaan, mereka hidup berdampingan dengan baik namun suatu ketika datang
badai menghepas pulau kecil itu dan air laut tiba-tiba naik dan akan menggelamkan pulau itu
semua penghuni pulau cepat2 berusaha menyelamatkan diri,CINTA sangat kebingungan sebab ia tak dapat berenang dan tdk mempunyai prahu dia berdiri di tepi pantai mencoba mencari pertolongan smentara itu air smakin naik membasahi kakinya tak lama CINTA melihat Kekayaan sdang mengayuh perahu'kekayaan!kekayaan! tolong aku!,' teriak CINTA' Aduh! maaf, CINTA' kata kekayaan" aku tak dapat membawamu serta perahuku ini tenggelam lagipula tak ada tempat lagi bagimu.CINTA sedih sekali namun kemudian dilihatnya Kegembiraan lewat dgn perahunya " kegembiraan! tolong aku ! " teriak CINTA namun kegembiraan terlalu gembira karna ia menemukan perahu sehingga ia tak dpt mendengar teriakan CINTA, air semakin tinggi dan CINTA smakin panik.

Tak Lama lewatlah kecantikan " Kecantikan! bawalah aku bersamamu!, " teriak CINTA lg " Wah, CINTA kamu basah dan kotor, aku tak bisa membawamu nanti bisa mengotori perahuku yang indah ini " sahut kecantikan.CINTA sdih skali mendengarnya ia mlai menangis terisak-isak Saat itulah lewat kesedihan " Oh Kesedihan, bawalah aku bersamamu!, " kata cinta " Maaf CINTA aku sedang sedih dan aku ingin sendirian saja, " kata kesedihan sambil terus mengayuh perahunya.CINTA putus asa.

Ia merasakan air makin naik dan akan menenggelamkannya.Pada saat kritis itulah tiba2 terdengar suara "CINTA! Mari cepat naik ke perahuku!" CINTA menoleh ke arah suara itu dan cepat2 naik keperahu itu,tepat sebelum air menenggelamkannya di pulau terdekat, CINTA turun dan perahu itu langsung pergi lgi.Pada saat itu barulah CINTA sadar ia sama sekali tdk mengetahui siapa yang menolongnya, CINTA segera bertanya kpd penduduk pulau itu " Yang tadi adalah WAKTU ," kata penduduk itu "Tapi, mengapa ia menyelamatkan aku ? Aku tdk mengenalinya Bahkan teman2ku yg mengenalku pun enggan menolong" Tanya CINTA heran " Sebab HANYA WAKTULAH YANG TAHU BERAPA NILAI SESUNGGUHNYA DARI CINTA ITU"

p/s: pikir la sebek2 ye..
nak lebih tahu...cari la kisah cinta...

Wednesday, January 26, 2011

LI oh LI

cm2 keja ak bljr..haha lawak pn ad..bukan bidang ak pn ada..paling best kena wat loan..wow tp best la walaupun pening..xpe jnji kira2 ad..haha..suke men no..coz cita2 nk kira wit je..haha mata duitan lak..hihi..

Saturday, January 8, 2011

hehehe..

hello...

minggu lepas sebelum g kuantan..ak g dlu ganu..hihi cm biasa la jln2 dgn kakak..walaupun kakak bru je dtg segamat tp tetap terasa rindu...


ni time kat melaka..wow hpy sgt coz dpt tunaikan impian kakak..haha sebb kakak lom pernah g melaka..2 yg ak beria2 ajak ala g..haha tp ala paling best sekali coz dpt kua dgn bf dy..haha
tp yg lemah ye..cian kakak asyik dok dlm keta berjam2, sebenarye sebelum g melaka, ak,kakak n family ak dlm pjlanan dr jb..ak g jb coz nk bwk kakak jln2..pas2 sampai uma kol 11..n then kol 12 ak g melaka lak..wow panas kot..haha tp kakak kuatkan gak bdn n hati ye demi ak..terharu ye..haha kakak ak nie x suke jln sgt..coz penat law jln kaki je la..law ley nk g toilet pn keta kena berhenti depan pin2..hhaaha kakak suke bercuti..emmm plan gak one day,kami nk g bercuti kat pulau..wow musti best tp kena tgu wang masukk..haha..


yg ni gmbr kakak n bakal tuttt..haha ciri yg dicari tinggi,smart,katakan xnak..haha phm2 ye..wow ekonomi must ok maa..2 wajib kot..yg paling penting musti asal ganu..law ganu xada kelantan ok la..hahaha kakak jgn marah eak..haha ish bru pasan pic nie nampak kakak ak ni sedikit chubby la..pipi pn nek 12 inci,,haha musti pasni kakak ak diet..haha kakak oh kakak...